Društvo za očuvanje i promicanje kulturne baštine “Košuta” sa suradnicima i ove godine organizira bogat program proslave svetkovine Presvetog Srca Isusova, zaštitnika župe Košute.

Cjelokupni program društva “Košuta” odvijat će se na “Dugoj njivi”,  na “Metlinama” preko puta škole, a počinje u Nedjelju 3. lipnja već  u poslijepodnevnim satima učlanjivanjem u udrugu navijača “Naš Hajduk” u suorganizaciji Torcide Košute. Svi koji se dođu učlaniti imat će priliku upoznati Hajdukovu maskotu Rica.

Istoga dana (3. lipnja) s početkom u 17:00 sati se očekuje i otvaranje malonogometnog turnira na Barevinama u organizaciji Nogometnog kluba “Košute” i Malonogometnog kluba “Šemuša” iz Košuta

Svečano otvaranje dana Košuta upriličit će se u Nedjelju 3. lipnja u 20:00 sati na Metlinama gdje će nastupiti košućka djeca izvođenjem himne “Lijepa naša domovino”, članovi društva “Košuta” tradicijskim pjevanjem i plesom te predstavom “Govornica” za koju je scenarij napisao Damir Delić, a kao gosti večeri nastupit će KD “Pleter” iz Dugopolja sa svojim programom.

U ponedjeljak, 4. lipnja s početkom u 20:30 sati održat će se dječji festival pod nazivom “Mikrofon je vaš” na kojem će nastupiti i nagrađivana mlada pjevačica iz Košuta, Martina Bakić te plesna skupina Područne škole Košute.

U utorak 5. lipnja s početkom u 21:00 sat na rasporedu je dječja predstava “Dovitljivi pomorac” dječje dramske sekcije društva “Košuta” i dva dječja igrokaza i to “Djed i repa” te “Najskuplja škola” autorice Niveske Juraga-Kovačev.

U srijedu 6. lipnja s početkom u 21:00 sat nastupit će Triljske mažoretkinje i dramska udruga “MOST” iz Trilja s predstavom “Kakva svekrva, takva nevista”.

U četvrtak 7. lipnja nakon misnog slavlja u kripti crkve održat će se izložba likovne udruge “Tilurium” i koncert limene glazbe “Sv. Mihovila”.

U petak 8. lipnja na samu svetkovinu Presvetog Srca Isusova, nakon misnog slavlja koje počinje u 18:00 sati slijedi zabvni program tamburaškog sastava.

Na završnici turnira, koja se očekuje u subotu 16. lipnja, održat će se revijanlo nadmetanje u obaranju ruke “Domaći-Gosti” u kojem će domaćine predstavljati proslavljeni i višestruki prvak u obaranju lijevom i desnom rukom, naš Košućanin Josip Poleš.

 

RASPORED SVETIH MISNIH SLAVLJA:

TRODNEVNICA: 5., 6. i 7. lipnja u 19:00 sati

SREDIŠNJA SVETKOVINA PRESVETOG SRCA ISUSOVA: Petak, 8. lipnja u 18:00 sati – Svečana procesija i sveta misa

SVETKOVINA PRESVETOG SRCA MARIJINA: Subota, 9. lipnja u 10:00 sati

 

Dani Košuta 2018

 

Molimo pratite nas i označite sa "sviđa mi se"
Dani Košuta 2018. (3. lipnja – 6. lipnja)